Skip to main content

Innovative, socially effective service production, part II (5cr)

Course unit code: INN0205Y16S

General information


Credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Vastuullisen ja kestävää kehitystä tukevan roolin yrittäjänä
- Ymmärtää sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyttä, yhteiskunnallisesti vaikuttavaa yritystoimintaa ja tuntee kilpailukykyisyyden vaatimukset
- Tuntee eri yritysmuodot ja sosiaali- ja terveysalan yrityksen perustamiseen liittyvät vaiheet
- Kehittää liikeideasta liiketoimintasuunnitelman
- Markkinoida ja viestiä liikeideastaan rahoittajille, asiakkaille ja sidosryhmille
- Kehittää liiketoimintaa asiakaskeskeisesti
- Omaksuu vastuullisen ja valmentavan esimiestyön periaatteet
- Osaa arvioida organisaation perustehtävää, arvoja, menestystekijöitä ja toimintakulttuuria

Content

Sisällöt:
- Yrittäjänä toimiminen ja oman työn johtamisen perusteet
- Yhteiskunnallisesti vaikuttava ja vastuullinen palvelutuotanto ja sen eri muodot (yhteiskunnallinen yrittäjyys, sosiaalinen yrittäjyys)
- Sosiaali- ja terveysalan yrityskenttä ja siihen liittyvä lainsäädäntö, erityisesti hankintalainsäädäntö kolmannen sektorin palvelutuotannon kehittäminen
- Liikeideasta liiketoimintasuunnitelmaksi
- Yrityksen perustamisen kulmakivet ja yrittämisen eri muodot (toiminimestä osuuskuntiin ja osakeyhtiöihin), yhteiskunnallinen yrittäjyys
- Markkinointi, viestintä, kilpailutukset ja hankinnat
- Asiakkuuksien johtaminen ja sidosryhmäyhteistyö
- Toiminnan arviointi ja kehittäminen

Go back to top of page