Elective and complementary studies

Mental health and substance abuse work in social services (15 cr)

AVOIN-MIEOSK2020

Description

Opinnoissa saa valmiuksia mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyön konteksteissa ja verkostoissa tapahtuviin työ-, ohjaus- ja neuvontatehtäviin. (not translated)

Duration

0.5

Language

Finnish

Optionality

All compulsory

Prerequisite description

Osaamiskokonaisuus soveltuu sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille sekä moniammatillisissa yhteistyöverkostoissa toimiville ammattilaisille. Opinnoissa tarvitaan mielenterveys- ja päihdetyön perusteiden hallintaa. Lisäksi opiskelijalla on hyvä olla sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmiin, käytäntöihin ja yhteistyöverkostoihin liittyvää tietoa ja tuntemusta ennen ao. opintojen suorittamista.

Olet voinut hankkia osaamista sekä muodollisessa koulutuksessa (aiemmat opinnot) tai muutoin esim. työkokemuksen kautta. Tutustu Tarvittava aikaisemmin hankittu osaaminen -osiossa mainittujen opintojen kuvauksiin ja varmista, että sinulla on välttämättömät pohjatiedot ja -taidot ennen kuin ilmoittaudut osaamiskokonaisuuteen. Mikäli sinulla ei ole kaikkea tarvittavaa osaamista tai tarvitset päivitystä osaamiseesi, löydät tarvittavat opinnot Diakin avoimen amk:n opintotarjonnasta. (not translated)

Further information

Osaamiskokonaisuus on avoimen amk:n opintotarjonnassa yleensä seuraavasti
- Helsinki: kevät- ja syyslukukausi, monimuototeteutus
- Oulu: ei toteuteta
- Pieksämäki: kevätlukukausi, monimuotototeutus
- Pori: syyslukukausi, monimuotototeutus
- Turku: ei toteuteta

Opintojen suorittaminen edellyttää opetukseen osallistumista (kampuksella ja verkossa) toteutussuunnitelmassa ja lukujärjestyksessä kuvatulla tavalla.

lmoittaudu mukaan hakemalla opintoja kokonaisuuden nimellä Diakin avoimen amk:n ilmoittautumisportaalista tai tarkista suora ilmoittautumislinkki Diakin avoimen amk:n nettisivuilta.

Kokonaisuuteen kuuluvat opintojaksoihin voi myös osallistua erikseen, avoimen amk:n normaalin opintotarjonnan mukaisesti.

Huom: Kaikki kurssien lisätiedoissa näkyvät toteutukset eivät välttämättä ole avoimen amk:n opintotarjonnassa. Mikäli et löydä ilmoittautumisportaalista yhtään avointa toteutusta, voit tiedustella seuraavaa toteutuskertaa avoimen amk:n opintotoimistosta. (not translated)

AVOIN-MIEOSK-0 Required prior competences 0 cr
YHT5004A20S Mental health and intoxicating substances 4 cr
AVOIN-MIEOSK Mental health and substance abuse work in social services 15 cr
MIE0105A20S Basics of mental health, crisis and substance abuse work 5 cr
MIE0205A20S Rehabilitation and guidance in mental health and substance abuse work 5 cr
MIE0405A20S Methods of mental health, crisis and substance abuse work 5 cr