Sanna-Maija Kohonen
Lähiopetus
Tentitään: Kestilä, L., Karvonen, S., & Aalto, A. (2019). Suomalaisten hyvinvointi 2018. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Sivut 3-186. https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-256-7 Tiimitehtävässä käytetään seuraavia pakollisia lähteitä: 1. Sosiaali- ja terveysministeriö. (i.a.). Sosiaali- ja terveyspalvelut. https://stm.fi/sotepalvelut 2. Kuntien ja Kelan verkkosivut. Oheiskirjallisuuslista Diaklessa. Lisäksi tehtävässä hyödynnetään kirjallisuutta valitun asiakasryhmän mukaisesti.
Opiskelija ymmärtää suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kehityksen ja historian sekä sosiaaliturvan kokonaisrakenteen ja palvelujärjestelmän merkityksen hyvinvoinnille. Keskeisimpiä sisältöjä ovat yhteiskunnan muutos, elämäntavan muutokset, hyvinvointierojen ilmenemismuodot, sosiaalipalvelujen tuottajasektorit, lainsäädäntö. Opiskelija harjaantuu haastattelemaan asiakasta eettisesti kestävällä tavalla ja luomaan hänen tarvettaan vastaavan palvelukartoituksen. Opiskelija kykenee arvioimaan palvelujen ja etuuksien toteutumista sekä niiden merkitystä hyvinvoinnin tukemisessa. Arvioinnissa huomioidaan sekä asiakkaan että ammattilaisen näkökulmat. Opintosuorituksen kuvaus: Opiskelijat perehtyvät luentojen, ennakkomateriaalin, artikkeleiden, verkkokeskustelujen ja vuorovaikutuksellisen kontaktiopetuksen avulla: - hyvinvointivaltion historiaan, sosiaalipolitiikan lähtökohtiin sekä hyvinvoinnin osa-alueisiin - yhteiskunnan ja elämäntavan muutoskausiin - sosiaalilainsäädäntöön, sosiaalipalvelujen tuottajasektoreihin ja sosiaaliturvan kokonaisrakenteeseen Keskustelutehtävässä opiskelijat osallistuvat MoodleRooms-alustalla elämäntapojen muutoksiin ja sukupolviin liittyvään keskutelutehtävään. Verkkotentissä painopisteinä ovat: - suomalaisen hyvinvoinnin tila - hyvinvointierot - hyvinvointiyhteiskunnan muutoshaasteet Tiimitehtävässä tarkastellaan valitun asiakasryhmän edustajan palvelukokemuksia, laaditaan asiakkaalle palvelukartoitus sekä arvioidaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten haastattelujen ja kirjallisuuden avulla, miten palvelutarpeeseen on vastattu valitun asiakasryhmän kohdalla. Tehtävät puretaan seminaareissa, joissa hyödynnetään vuorovaikutuksellisia esitysmuotoja.
Tentistä ja tiimitehtävästä tulee numeraalinen arviointi ja keskustelutehtävästä arvosana hyväksytty/täydennettävä. Tarkemmat arviointiperusteet esitellään tehtävänannon yhteydessä.
Suomi
31.10.2022 - 16.12.2022
01.03.2022 - 18.03.2022
0 - 333
Sosionomitutkinnot
Sanna-Maija Kohonen, Tiina Lintunen
Osa opetuksesta voidaan toteuttaa suurryhmissä.
AHOT toteutetaan DIAKin yhteisten ohjeistusten mukaisesti.
Sosionomi (AMK), Sosionomi (AMK), kirkon varhaiskasvatus, Sosionomi (AMK), diakoniatyö, Sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö
Helsinki
0.00 op
0.00 op
0-5
Tiimitehtävässä haastatellaan sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisia.