Siirry suoraan sisältöön

Pakkaustekniikka (3op)

Opintojakson tunnus: C-02472-8B00CX60

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija -osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita -osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.

Sisältö

Pakkaamisen merkitys Pakkausmateriaalit ja -menetelmät Pakkausmenetelmän valinta Syöttö- ja annostelulaitteet Kuljettimet Pakkausmerkinnät Pakkaukset ja ympäristö

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., & Mäkinen, M. (2021). Toimiva pakkaus. Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry. Järvi-Kääriäinen T., & Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry.

Siirry alkuun