Pakkaustekniikka (3op)
Opintojakson tunnus: C-02472-8B00CX60
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija -osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita -osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
Sisältö
Pakkaamisen merkitys Pakkausmateriaalit ja -menetelmät Pakkausmenetelmän valinta Syöttö- ja annostelulaitteet Kuljettimet Pakkausmerkinnät Pakkaukset ja ympäristö
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Oppimateriaalit
Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., & Mäkinen, M. (2021). Toimiva pakkaus. Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry. Järvi-Kääriäinen T., & Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry.