Marianne Neuvonen
Lähiopetus
Kirjallisessa tehtävässä käytetään lähteenä seuraavia pakollisia materiaaleja: - kahta suomalaista ja yhtä englanninkielistä tieteellistä artikkelia, jotka tiimi itse valitsee ilmiöön liittyen - yhtä seuraavista teoksista: Saari, J., Eskelinen, N., & Björklund, L. (2020). Raskas perintö: Ylisukupolvinen huono-osaisuus Suomessa. Gaudeamus. tai Niemelä, M., & Saari, J. (toim.). (2013). Huono-osaisten hyvinvointi Suomessa. (Teemakirja 10). Kelan tutkimusosasto. http://hdl.handle.net/10138/40230
Opetuksena järjestetään luentoja, vierailijaluentoja ja ohjaus tiimeille sekä ilmiötehtävän seminaari. Opintojaksoon liittyvä kirjallinen oppimistehtävä ja siihen liittyvä esitys tehdään tiiminä ja oppimistehtävään liittyy opintokäynti työelämään. Työelämäkäyntiin liittyvä opintokäynti voi sisältää vapaaehtoistyötä. Toisen lukukauden opinnoissa sama opiskelijatiimi toimii tämän lukukauden aikana pitkäkestoisesti useiden opintojaksojen aikana. Ydinsisällöt - köyhyys ja huono-osaisuus sekä ylisukupolvinen huono-osaisuus - sosiaaliset ongelmat - syrjäytymistä aiheuttavat rakenteet ja prosessit - ennaltaehkäisevän, etsivän ja kuntouttavan aikuis- ja nuorisososiaalityön lähtökohdat - arkielämän hallinta ja osallisuus - ihmisoikeudet
Arvioinnin perusteet: Opiskelijana osallistut opetukseen.Työskentelet tiimissä aktiivisesti kirjallisen ilmiötehtävän ja esityksen osalta sekä osallistut tehtävään liittyvään työskentelyyn työelämässä. Kirjallinen oppimistehtävä arvioidaan Diakin arviointikriteerien mukaisesti. Opiskelijatiimin jäsenten arviointi voi olla yksilöllinen. Arvosana muodostuu ilmiötehtävän arvosanan perusteella.
Suomi
09.01.2023 - 03.03.2023
19.09.2022 - 09.10.2022
0 - 333
Koulutus
Marianne Neuvonen, Susanna Tanskanen, Jaana Rintala
Sinulla tulee olla valmiuksia tiimityöskentelyyn, sähköisen oppimisalustan käyttöön sekä kirjallisen tehtävän tekemisen perusteisiin.
AHOT-hakemuksessa sinun tulee osoittaa monipuolinen opintojakson teemojen hallinta teoriassa ja käytännössä. AHOT-hakemus tehdään Diakin käytänteiden mukaisesti.
Sosionomi (AMK), diakoniatyö, Sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö
Helsinki
0-5
Opiskelijan vaihtoehtoinen suoritustapa edellyttää opinto-ohjaajan kanssa perusteiden selvittämistä. Vaihtoehtoinen toteutus on kirjallinen yksilötehtävä, jonka teema sovitaan työelämän yhteistyötahon kanssa. Tehtävän pakolliset materiaalit ovat em. artikkelit ja teokset.
Opiskelijatiimi tutustuu oppimistehtävässä valitsemaansa köyhyyden ja huono-osaisuuden ilmiöön myös työelämäyhteistyössä.
Opintojaksossa ei ole tenttiä. Arviointiperusteena on ilmiötehtävä.
Opintojakso ei toteudu kv-yhteistyössä
Opinnot sijoittuvat toisen opiskelulukukauden alkupuolelle