DTA01VK26AVOIN Auttamisen teologia ja diakonisen yhteisön rakentaminen (5op)
Toteutuksen tunnus: DTA0105A20S-3039
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 02.02.2026 - 03.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Terveys- ja kirkonala
- Kampus
- Diakin yhteinen toteutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 10
- Koulutus
- Sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö
- Sosionomi (AMK), diakoniatyö
- Opettajat
- Maija Kupsala
- Ryhmät
-
AVOIN-KELPKelpoisuuskokonaisuuksien opiskelijat
- Opintojakso
- DTA0105A20S
Toteutuksella on 2 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 2 t 0 min.
| Aika | Aihe | Tila |
|---|---|---|
|
Ma 02.02.2026 klo 15:00 - 16:30 (1 t 30 min) |
DTA/ Orientaatio |
Zoom
|
|
Ti 28.04.2026 klo 08:00 - 08:30 (0 t 30 min) |
DTA/ Tehtävien palautus |
tehtävän palautus 28.4.
|
Arviointiasteikko
0-5
Tavoitteet
Opiskelija
- tuntee virkateologian perusteet
- osaa muodostaa omaa auttamisen teologiaansa ja reflektoida omaa toimintaansa kokonaisvaltaisen auttamisen näkökulmasta
- tietää diakoniatyön tavoitteet, organisoitumisen ja työmuodot (kirkon, hiippakunnan ja seurakunnan tasolla)
- osaa kehittää jumalanpalvelus- ja hartauselämää yhdessä seurakuntalaisten ja työntekijöiden kanssa
- osaa toteuttaa diakoniakasvatusta, rippikoulutyötä ja kehittää diakonisen vastuu toteutumista yhdessä seurakuntalaisten ja muiden työntekijöiden kanssa
- osaa kehittää yhteisöllisyyden ja seurakuntalaisten osallisuuden sekä vapaaehtoisuuden rakentumista
Sisältö
- diakonian virka
- diakonian teologia
- diakonian tavoitteet, organisoituminen ja työmuodot
- jumalanpalvelus- ja hartauselämän kehittäminen diakoniatyön näkökulmasta
- diakoniakasvatus, rippikoulutyö ja diakoninen vastuu seurakunnassa
- yhteisöllisyys, osallisuus ja vapaaehtoistoiminta ja näiden kehittäminen diakoniatyössä
Esitietovaatimukset
Opiskelijalla pitää olla Seurakunta toimintaympäristönä (STY) -opintojakso suoritettuna hyväksytysti ennen DTA -opintojaksoja.